Kittens

We have kittens!
Follow our instagram/facebook for updates!

Kjöper jeg "katta i sekken"?

Alle våre avelskatter hd-röntges, hcm scannes og dna testes. HD bildene sendes til OFA for avlesing og HCM scanningen gjöres av veterinärer med särdeles god erfaring innenfor området. I tillegg avler vi på lavere inavlsgrad enn normalen for Europa.
Vi legger stor vekt på helse, men det vil alikevel ikke gi noen garanti for kattungene. Vi vet hvert fall at vi gjör det vi kan for å få fram friske og familiekjäre kattunger.

Når kan kattungen flytte og hva koster hen?

Kattungene leveres etter endt 12 uker, da de har blitt vaksinert to ganger, ID-merket med chip og helsesjekket. Hannkatter kastreres ved 10 uker, men desverre gjör ikke min veterinär tidlig kastrering på jenter. Derfor drar jeg av 1000-, på den totala summen på jenter. De må da kastreras av ny eier innen en alder av 7 mnd.
Med kattungen følger en liten kattungepakke med litt mat, noe informasjon og leker til den lille. Det medfølger selvklart også stamtavle (og pass om du bor utenfor Sverige). En kattunge til selskap koster 12 500,- (inkl  reservasjonsgebyr på 2 500,- som ikke tilbakebetales ved anger).

Vi tilbyr også pensjonat till alle våre kattekjøpere. Vi har godkjent (fra länsstyrelsen, västra götaland) å ha opp til fire katter fra samme hjem i vårt lille kattepensjonat. Se taschanas.se for mer informasjon om pensjonatet.

Ønsker du en egen kattegård fra Taschanas Kattgårdar, får du 20% rabatt på kattegård fra oss som kattungekjøper (OBS! innenfor en viss radius fra Åmål). Se mer om Taschanas Kattgårdar her.

Kattungene er forsikret for skjulte feil gjennom oss hos Agria i Sverige de tre første leveårene, men du trenger også en egen katteforsikring om noe skulle hende.


Katteriet er medlem i TICA, samt Maine Coon-Kattens raseklubb og har tillatelse av Länsstyrelsen å føde opp og selge katter fra eget oppdrett, enligt 6 kap. 4 § i djurskyddslagen.

Kriterier ved salg av kattunge

1. Vi selger ikke en kattunge som vil bli alenekatt da Maine Coon er sosiale katter. Et menneske eller annen dyreart vil aldri kunne erstatte en annen kattekompis.

2. Vi selger gjerne våre kattunger som utekatter, så lenge du bor på landet. Bor du ved en traffikert vei eller med mange katter rundt om i området, er en kattegård bedre for kattene.

Fôr og andre vaner fra oss

Her fores kattene med Appetitt tørrfor (kjöpes på Granngården/Felleskjöpet), VOM kattemat (kan kjöpes av oss), Mush (kan kjöpes på Granngården) og BARF. kattene er vant med Cattia klumpesand i doene som kan kjöpes på mange Ica -og Konsum butikker. Det er veldig viktig at du fortsetter med samme fôr (minst en måned) før du eventuelt går over på annet etter egen "smak". Vi vil ha minst mulig forandringer for pus. Det er derfor viktig å gjøre overgangen til annet fôr sakte, men sikkert så det ikke blir for mye for magen.

Hva trenger en kattunge i sitt nye hjem?

Innkjøpsliste for nye katteiere (kun rekommendasjoner):

 • klorestativ (Royal klösträd)
 • børste/kam (spratts stålkam)
 • klotang (klotang til hund er best etter min mening)
 • leker (lekemus, fjærstang, aktivitetsleker, kattemynteleker, tunell osv, osv)
 • do og dospade (Savic Nestor XXL kattlåda og spade av stål)
 • mat- og vannskåler (DrinkWell 360 i stål og skåler i stål/keramikk)
 • transportbur (transportbur skudo 2)
 • sele og bånd til mulige uteturer? (sele fra puppia, hurtta, non-stop eller trixie og søkeline om du vil la pus gå en bit fra deg)
 • kattesand (Everclean, Cattia, pellets eller Cat`s best öko plus som kan kastes i do)
 • kattemat (Appetitt tørrfor, mjau bløtfor, MUSH og VOH ferskfor for katter)
 • forsikring (Agria, if)
 • masse, masse kjærlighet og varme (fra deg og dine)


Ett tips til innkjøp er å tenke på hygiene og holdbarhet framfor prisen. Kjøp f.eks. heller et ordentlig klorestativ der du kan vaske visse deler og bytte ut klösdelene og dermed ha over lengre tid, enn ett billig som du må bytte ut om et år... da blir det fort kostbart alikevel.

Ulike nettsider (ofte billigere enn dyrebutikker): zooplus.se, animail.se, zoo.se, supercat.se, petworld.se, Kattlycka.se.

Jeg kan varmt rekommendere kattalogen.se som har en fantastisk service og eier av siden driver mye med katter, spesielt Maine Coons ;)

Bra å vite

Visse saker som katteleker og do bør byttes ut med jevne mellomrom da de "brukes opp" eller skaper trivelige miljøer for bakterier. Kattedo kan vaskes hver måned, men i bunnen på doen blir det lett skrapemerker som er gode samlingsplasser for bakterier. Derfor blir doen dårligere og dårligere for hvert år. Det rekommenderes å bytte do hvert år.

Kattedo og mat/vann skal helst ikke holdes i samme rom pga bakterier. Har du flere katter regnes det ca. en kattedo på annenhver katt. Så tre katter = minst to doer.

Maine Cooner leker gjerne med vannet. Er du redd for gulvet ditt så sett gjerne et vaskbart underlag under så slipper du fuktproblemer senere.

Kattesikre hjemmet ditt

Har du mange planter i hjemmet, kanskje du bør gå over de og se hvilke som er giftige for katter da de liker å leke/tygge på dem (klikk her for liste over vanlige husplatener som er giftige).

Løse ledninger kan også være en morsom ting for kattungen å tygge/leke med, så det er smart å feste disse så godt det går.

Alle pyntegjenstander kommer nok til å havne på gulvet hvis de ikke sitter fast. Jeg håper dere bare ler av det, eller finner en bedre løsning for pynten :)

Vil du ikke la pus gå på bordet/benken, så ha tålmodighet. Visse katter lærer det fortere enn andre, men hold roen! Katten gjør bare det som gagner hin, så løft rolig pus ned igjen og fjern det som gjør at katten vil opp (mat, oppmerksomhet, leke, osv). Ros når katten lar være å hoppe opp/hopper ned, så lærer hin nok snart... eller ikke ;)

Første tiden i nytt hjem

Husk å la pus få utforske sitt nye hjem i ro og introduser nye familiemedlemmer alt ettersom katten føler seg trygg i sitt nye hjem.

Har du ikke katt fra før, bør du tenke på å få to i hus og ikke bare én da Maine coons er sosiale katter som trenger kattevenner.

Går du over på nytt fôr enn det hin er vant med, introduser det suksessivt over et par uker og en stund etter at hin har kommet hjem så det ikke blir for mye nytt på en gang. Anbefaler på det sterkeste å fortsette med et kornfritt tørrfôr og/eller rått kjøtt (B.A.R.F.).

Kattungen er grunnvaksinert før flytt så neste vaksine er ikke før hin fyller ett år. Allikevel er det bra å vite i god tid hvilken vetrinærklinikk du vil bruke om det oppstår noe uventet.

La pus være inne det første året da kattunger ikke skal være alene ute og har ikke fullt utviklet stedssans.

Ett siste tips

Maine Coon er smarte katter. De kan trenes som hunder og andre dyr, men husk positiv forsterkning! Klikkertrening f.eks. er både morsomt og en bra psykisk trening for katten. Vil du lese mer om det, trykk her. Det kan sterke båndet deres sammen og sliter ut katten på ett høyere nivå enn en lekemus :)
Selv synes jeg apport med mine katter er veldig göy og kan holde på helt til vi alle legger oss ned på gulvet, utslitte.


Lykke til med din lille knupp, må hin få et fantastisk liv hos deg og dine!